logo.JPG
ACHROMATIC BEAUTY.jpg

RV Bulck is naast begenadigd reisfotograaf een bijzonder boeiend conceptueel kunstenaar. Hij won al in 1977 de Prix Jeune Peinture Belge en heeft een behoorlijk cv voor te leggen. In 2013 startte hij het project "One -100" paintings. 100 bijna identieke doekjes van 30 x 30 cm. Daarvan gaf hij een tijd geleden een boek uit met 100 quotes op 100 exemplaren. Voor het eerst wordt de hele reeks schilderijen getoond en wel in een conceptuele opstelling.

Luc De Meyer is een fenomeen. Eén van de allerlaatsten die bewust maar ook halsstarrig de digitale wereld de rug toe keert, beseffende dat hij daarmee een artistieke zelfmoord pleegt. Maar een kunstenaar " is zowat de enige die zich die vrijheid kan permiteren. Mijn werk gaat over de verbinding van het verleden en het heden, over vondsten en bewaren, over connecties maken. Zijn heel subtiele tekeningen zet hij tegenover kleine en grotere relikwieën, geput uit zijn jarenlang opgebouwde collectie, een museum waardig!

LMG Ploem werkt in polyester en weet met dit chemische materiaal bijzonder elegante figuren te scheppen. De mens, maar vaak dermate geabstraheerd dat enkel een aandachtige kijker nog de vormen ervan ervaart. Hij werkt steeds in reeksen die telkens weer leiden naar nieuwe inzichten en verrassende wendingen. De meest recente groep luistert naar de titel "L'art de se jeter" en is een voortzetting en variatie op een vorige reeks "Unbearable Lightness". Waar de vorige reeks enkel in een marmerachtig wit werd gecreëerd zijn nu vooral grijstinten gebruikt.

Ivan Popovic tenslotte, één van onze vaste waarden sinds decennia, toont een hele reeks werken die we selecteerden uit de laatste 10 jaren. Regelmatig weet deze schilder "pur sang" bijzonder tijdloze schilderijen te maken waarin de onderliggende kleurlagen bijna volledig zijn verdwenen. Enkel vermoedens van vlakken en tekens blijven door de meerlagige werken zinderen, her en der gekrast of betekend, heel af en toe een likje verf in kleur of grijstint, maar altijd resulterend in een efemeer werk dat tijdloos blijkt.

achromatic%20beauty_edited.jpg

Enkel op afspraak te bezoeken via a.a@glo.be en 011 85 12 24. 
Meer info op www.artandadvice.com

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF OP OM DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN ONZE ACTIVITEITEN.

VENNESTRAAT 199 - 3600 GENK - BREED.VENNESTRAAT@GMAIL.COM - 0474 60 71 42

IN FUNCTIE VAN DE MAATREGELEN TEGEN DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS ZIJN WE  ELKE DAG OPEN OP AFSPRAAK

EXPO ACHROMATIC BEAUTY : A.A@GLO.BE OF 0475 43 45 33

 

© 2019 by Breed

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon